Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

Archohm Consults

NOIDA, Uttar Pradesh, India-201301

Meri Dilli (NNS Corporate Office), Commercial-Office Complex

Project Status: Completed

Corporate interiors has been an area of interest for Archohm. Through various projects, Archohm has tried to develop concepts to define and accentuate various work environments. From detailing of furniture and fixtures, texture and material, lighting and engineering, to graphics and artwork-all have been coordinated comprehensively in-house to bring together a solution that imbibes the brand and the philosophy, while comforting the employees with a pleasing and practical space.

‘meri dilli’, a local daily that has a fairly strong outreach within its community, expanded its business into event management. A younger third generation was capitalizing on this robust business in media and hence there was a need for a new, larger office space. This was the starting brief for a twenty thousand square feet corporate office space that also included a rentable function facility.

The design approach was to provide the brand with a vibrant and colorful identity on an overall matured and white base. This interpretation was expressed across the various spaces with a clean and composed surface that was punctuated by bright accents of furniture and elements.

The basement housed the main reception and a rental space.

On arrival, a sleek red metal sheet, acting like a table facilitates storage for newspaper stacks, and ushers the visitor inside. This bold gesture is balanced with an entangled graphical composition of lights in the backdrop.

The waiting area was conceived as an installation in itself, with the artwork and the sofa reflecting each other in two planes – the wall and the floor. A television screen with the company’s profile and portfolio is the only distraction in this quiet waiting space. The waiting area is a double height volume with a stylish staircase and a fabric magazine and newspaper wall running all along it. The suspended sofa chair exaggerates the height dramatically. A large red fixed seating brought in the required color to the overall grey and white volume. The two circular cutouts gave teasers into workspace while complimenting the overall composition.

Two meeting rooms abut this area with clear glass walls and televisions for presentations and discussions.

The main hall working space is kept flexible and open. A mirror wall doubles the space horizontally and the random circles bring in the required depth vertically.

The elevator from the basement takes one to the two interconnected corporate floors above. A small suspended information desk and a large name signage of the company graphic greets everyone.The boardroom across, opens into the waiting space. It is a large meeting room held by an imposing 20-seattable, which was evolved using English and Hindi characters.An enlarged stamp of characters is scattered and structured to form support legs of a spanning monolithic glass top. The horizontal and vertical glass serves as shelves and screen for the room complementing the black and white color story.

The space that unfolds next is strongly held by a massive suspended bookshelf. This piece floats in space centrally camouflaging and conversing with the cabins around it. It is a room-in-a-room object that displays books and pieces as an outer shell and creates an inner layer of additional –storage; an extremely accessible yet invisible office storage solution, where form follows function dramatically.

The main open office also took lead from this piece as the storage doubles up as visual partitions. Physically, the floor below seamlessly continues across the entire space, exaggerating the sense of expanse.

The three director cabins were provided their independent identities through art and furniture, but at the same time respecting and reflecting a common theme and thought.

The presentation floor of this media savvy office is endowed with a sense of style and opulence. Four distinct presentation and discussion spaces-two of them complete circles make the space dynamic and dramatic.

One circular meeting space encloses an eight-seat space while the other facilitates a formal sofa seating of six. All rooms are color coded with art, graphics and furniture. The common services and staff areas along with a kitchen and dining facility are positioned on the rear of this floor space.

The task lighting was engineered with German efficiency and technology. Some Italian lights were also used strategically to accentuate certain hot spots in space. The furniture is a mix of Italian design pieces and the renowned Herman Miller chairs. Workstations were manufactured in Malaysia to a customized design, while the remaining pieces were locally fabricated.

Archohm’s graphic strength and expertise is exercised through signage, artwork and wall finishes. The Entrance graphic of ‘meri dilli’ wrapped around the central wall brings in the required vibrancy. The cabins have an art signage through color-framed numbers. The glass etchings are also coordinated with thematic colors and forms.

Consult this Architect
Client
Mr. Rajesh Gupta
Area (in sq.ft)
10,000

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.