Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

de Square

Bangalore , Karnataka, India-560102

The Kulkarni House, Residential-Single family dwelling

Project Status: Completed

Located on the side of a hill, the site is blessed with a view to the valley on the west. The challenge was to get the view and the wind, but avoid the direct sun and rain. This provided an interesting context, which lead to a design with masses arranged at varying heights with large overhangs. The masses are so arranged to provide every space with a view. The large overhangs prevent direct sun allowing in the light and the ventilation. Along with the cantilever slabs and the differences in heights, the masses are so arranged so that, one block looks extruded from another perpendicular to it. Concrete is reduced by making it a load bearing structure, but beams are provided for the slabs to support the long overhangs. The exposed materials give a vernacular tinge to the contemporary styling.

Consult this Architect
Client
Pramod Kulkarni
Area (in sq.ft)
2,400

Comments:

Comments:

porch

porch

This picture relates to/has: Outdoors, Porch

Comments:

Graphical Representation of a man
Saddam   (Interior Designer)

good one

Comments:

Comments:

Comments:

This picture relates to/has: Living Room, Bean Bag, Furniture

Comments:

Comments:

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.