Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

ENSEMBLEE ARCHITECTS

Bangalore , Karnataka, India-560038 |Practicing since: Dec. 28, 2006

RESIDENCE FOR MR.VINCENT, Residential-Single family dwelling

Project Status: Completed

Concept We believe that minimalism is an appreciation of space. So the house was designed so that it looks simple, contemporary, with minimal details and colours. This 380 sq.m house has an open free flowing plan that connects foyer, family living, dining, courtyards, stair and kitchen rhythmically. Facade Contemporary with minimal details and colours.Grey, white and walnut wood colour are used throughout the design, which makes it simple and beautiful. Facade is an interplay of horizontal and vertical lines .Porch has an asymmetrical and contemporary sloped roof connecting to sit out via a water body bridged with rough granite stepping stones which floats in water. Projected show walls cladded with light and dark grey natural granite stone horizontal strips is a feature. Landscape House is complimented by a large and beautiful landscaped frontyard which consists of integrated strips of lawn, granite paving and flowerbeds. Inside House looks spacious as the spaces flow .private guests can use the formal living connected to the foyer which acts as a transition between the main house and living. All colours used are subtle shades of white, grey, beige and walnut wood. Courtyard is a focal point of design and is visible from the entrance foyer, landscaped with minimal plants and stone. Vertical posts are a feature which is used as a design element in interiors and exteriors. Vertical posts in the courtyard extend to first floor and act as a pergola to lit the courtyard. Wooden screens separate foyer and living from the hall. Furniture used is simple and cozy with white and beige coloured leather . False ceilings are simple with horizontal wood reapers white gypsum finish and contemporary warm lighting. Attractive stairs with wood and twisted wired railings and wooden steps is complimented by a simple courtyard below. A climber plant from first floor roof pergola hangs to the stair area. Flooring is mat finished vitrified with beige colour. Ground floor consists of a foyer, formal living, family living and dining hall, courtyard, stairs, kitchen, workarea and parents bed room. First floor houses a common hall, master bedroom, daughters bedroom, sons bedroom , sit out and an open terrace. A rear terrace ladder connected to the attic floor sloped roof area used for parties and as an exercise room lighted by a glass skylight.

Consult this Architect
Client
VINCENT CHIRAMMEL
Area (in sq.ft)
3,500
Cost (INR)
8,500,000
None

Comments:

None

Comments:

None

Comments:

None

Comments:

None

Comments:

None

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.