Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

Grotto Architects

Gurgaon, Haryana, India-122001 |Practicing since: Oct. 15, 2015

Office Complex at multi level car park-Delhi Airport, Commercial-Office Complex

Delhi Airport parking services (DAPS), the managing body of multi level car park, IGI airport Delhi had the vision to convert a complete floor plate of the parking into a corporate office hub housing multiple offices for purpose of leasing them out to prospective tenants.Since the floor plate was originally designed for a parking and not an office space, the office design catered to four design needs: (1) to curb the vast space that lay between office areas (2) the floor was densely colonnaded and the columns demanded aesthetic treatment (3) adding attraction value to the office space, for the potential tenants (4) with 20000 sqm of office space, it was imperative to use easy to install and cost effective material. Three different design schemes were proposed for a constantly changing and engaging environment

Consult this Architect
Client
Delhi Airport Parking Services Private Limited
Area (in sq.ft)
200,000
Cost (INR)
15,000,000
RECREATION ZONE

RECREATION ZONE

To curb the vastness of space, the gaps between the office areas are converted to casual sitting/reading space.Such areas act as interactive zones where the office staff meets , discusses, rests and recreates.Instead of one big recreational hub, such pockets of activity are created across the length of the office.

Comments:

OFFICE THEME 1 VIEW

OFFICE THEME 1 VIEW

The exposed brick bordered by mild steel frame makes up sturdy partitions.Use of clear glass partition unburdens the partition of the weighty look brought about by these heavy elements

Comments:

OFFICE THEME 2 VIEW

OFFICE THEME 2 VIEW

A vibrant combination of bold & refreshing green color with a mellow glossy white color The wooden floor marks the interaction zone, the grey tile floor marks the circulation zone and the white floor marks the office entrance area.Each zone is provided with a different ceiling type for visual clarity.

Comments:

OFFICE THEME 3 VIEW

OFFICE THEME 3 VIEW

A quiet combination of gypsum panel and wood.The combination of intermittent wooden bands and glass openings form an interesting pattern on the wall.

Comments:

None

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.