Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

Kns Architects

Mumbai, Maharashtra, India-400058

DBM Geotechnic Headquarters, Commercial-Office Complex

The interior of the office draws inspiration from angular forms and folding panels which flow through the entire office creating an interesting three dimensional effect. These are inspired from the fold of paper which manifests them as spatial origami. The design also exploits certain elements core to the Company dealing in construction activities. Concrete has been used in the form of wall paneling and interlocking horizontal and vertical bands of pinewood used as highlights for the partition treatments. The office space has a non orthogonal boundary. To minimize the negative spaces arising out of such a plan, the planning grid was rotated at an optimum angle. The workstations are placed along the glass facade of the building to receive maximum daylight. These are treated as a flexible compound for employee interaction with modular furniture that can be arranged to various permutations. The Company Colour- RED is infused in translucent acrylic partitions in the work stations to energize the atmosphere. The Office is designed as a transparent work space with a lot of glass being used. At the same time horizontal wooden fins are introduced, following the same pattern of the partitions in front of the glass to provide privacy. The Conference room offers view of, cold play of steel members of the building structure. Hence a fluid form in the wall panel has been created to balance the harshness of the members with the subtle fluid form.

Consult this Architect
Office Reception Area Decorated with Quartz Stones

Office Reception Area Decorated with Quartz Stones

The black Quartz stones establish a decor symmetry with wall and granite floor.

Comments:

Reception Area Decorated with Quartz Panels

Reception Area Decorated with Quartz Panels

Artistically cut Quartz stone accentuate the elegance of the reception area.

This picture relates to/has: Office, Reception/Lounge, sofa, Porcelain Floor, false ceiling

Comments:

The Seating Lounge Design

The Seating Lounge Design

Seating lounge design exudes perfection from floors to the ceiling.

This picture relates to/has: Lobby

Comments:

The Lobby Area

The Lobby Area

This picture relates to/has: Lobby

Comments:

Cubicles and Workstations Design

Cubicles and Workstations Design

Office space was used perfectly. A number of workstations as well as independent cubicles are perfectly arrayed without making the space look cluttered.

This picture relates to/has: Office, Cubicle, Ceiling Design, Recessed Lights, Flooring Tiles, workstation office, Rolling Chairs, Cubicle, Furniture

Comments:

Workstation Area Design

Workstation Area Design

The workstations are perfectly aligned in rows. Again, notice the similar use of slanting glass windows.

This picture relates to/has: Office, Ceiling Design, Glass Window, workstation office, Rolling Chairs, Furniture

Comments:

Modern Glass Window Designs

Modern Glass Window Designs

The Window space was purposefully created to incorporate glass windows in tilted fashion. This gives a swanky look and feel to the building from the outside.

This picture relates to/has: Office, Conference Room, Ceiling Design, granite flooring, Glass Window, Conference Room, Conference Table, Planters, Rolling Chairs, Furniture

Comments:

functional conference room design

functional conference room design

The conference table is simple yet functional. The best part about the space is a functional ceiling that houses subdued lighting fixtures within.

This picture relates to/has: Office, Conference Room, granite flooring, Conference Room, Conference Table, Rolling Chairs, Shelves, Furniture

Comments:

The Principal Cabin Design

The Principal Cabin Design

Equipped with swanky table, plush sofas and layered wall tiles, the Principal cabin flaunts a very luxurious look and feel. Enormous floor lamp adds drama to the decor.

This picture relates to/has: Office, Cabin, Leather Sofa, Traditional Office, Furniture

Comments:

corridor with Wooden Walls

corridor with Wooden Walls

The corridor area was adorned with wooden walls on sideways. Floor and ceiling were kept white.

This picture relates to/has: Corridor

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top