Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

N. goyal associates

Delhi, Delhi, India-110068

The sanctum , None

Completed in 2011, housing three generations set amidst the exclusive and effluent neighborhood of Delhi the house of Gopalanis marks the street with its exquisite straight lines. In seeking to creatively complement the architectural design of living spaces with the amalgamation of interiors nga makes use of its experience accumulated over 40years to provide the occupants with the warmth of enjoying their modern living. Architect Nitin and wife Ritika under the guidance of their father N.l.Goyal believe in a design which is logical, clear, and simple and has the charisma of detail. The Clients wanted their own sanctum based on modern trends that is truly functional. The house is compactly planned functional space where three generations are divided into a voluminous space of three floors interlinked by the spinal stairway. The spaces are being characterized by Simplicity of shape and volume as well as emphasis on spatial solutions enhanced by the use of different textures, changing height and management of light. Energy efficiency of the building has been achieved by the effectual use of natural light and ventilation and use of leds for lighting .The vrf system for air conditioning with its green refrigerant makes it environment friendly. Considering the constraints of the site and to get the maximum sunrays the entrance door to the house stands as the toughened glass door while the morning rays wash the double height wall from the windows above. The patio carved out in the living room within the cellar, where infiltration of light through the skylights and frameless glass entrance doors all conjugate to give the desired effect.

Consult this Interior Designer

The exteriors exhibit a harmonious and a well-proportioned juxtaposition of masses with the interplay of stone highlighted by the timber pergola.

Comments:

The patio carved out in the living room within the cellar, where infiltration of light through the skylights and frameless glass entrance doors all conjugate to light the interiors

Comments:

The stairway ascend against the solidity of a mass with its punctured wall casting variant shadows as we move on

This picture relates to/has: Staircase

Comments:

There is a subterranean basement with a courtyard illuminating the interiors within

Comments:

The living room transforms the basement into a sanctum where the dining and the seating have been segregated by the affluence of the serene Zen garden under the stairway marking the epicenter with the gracefully carved bar canopied by the frame of timber.

Comments:

The formal seating has the grey travertine fire place against the leathered stone on the base. The wall paper on the ceiling adds a visual texture against the wooden ceiling .

Comments:

The placidity is envisaged by the seamless flow through the frameless glass into the wooden decked courtyard where the play of mood and moon light embarks the space exhibiting its tranquility.The frameless glass widens the space beyond thus a dialogue of light, space and nature is evoked.

Comments:

The play of light in the subterranean living room.

Comments:

The distinctive square dining is fringed by the leathered stone seating and carved chairs thus formulating a space for social assemblage.

This picture relates to/has: Dining Room, Large Dining Room, Ceiling Design, painting, Chandelier, Dining Table, Furniture

Comments:

Further on artificial lighting, furniture and art act as a catalyst in the creation of pure, clean warmth of timeless Indian contemporary interiors.

Comments:

The family lounge has the textured patterned stone wall of limestone placed in various proportions against the spinal stairway where the railing takes the shape of variant stepping levels carving out a sculptural podium. The kitchen extends to the t.v. lounge with its breakfast counter thus marking the informal setting which has a great deal of usage in our daily lives.

Comments:

The bedroom for the sons exhibiting the masculine overtones has the play of wall paper against the linear beds, ceramic glass cupboard and veneered study.

Comments:

The quiet lazing hide out garden on the terrace is approached by the lift as well as the stairway .The terrace with the green scape and the wooden tiles has the central focal water tank which has been dressed with the wooden panel and stone sculpted water fall formulates the space to laze out in the winter sun

Comments:

As the evening unfolds the terrace develops the character to hold gatherings as the barbeque grill and the bar take on against the twinkling lights. Considering the constraints of the site and to get the maximum sunrays the entrance door to the house stands as the toughened glass door while the morning rays wash the double height wall from the windows above.

Comments:

See Other Projects
Consult this Interior Designer
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.