Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

Salil Ranadive

Mumbai, Maharashtra, India-400 018

Sanghi House, Residential-Single family dwelling

The looming natural features of this hillside site overlooking the vast estuary of the Zuari in Goa – prescribed the design of this single-family vacation home.
Mountain and Ocean are such strong forces - at once attracting and opposing: one’s back turns reflexively to what is massive and protective, while one’s eye pulls naturally toward what is vast and open. 
Zoning regulations imposed a restricted palette of materials to preserve the local community’s “picturesque” appearance. The rules called for the use of local – materials, traditional construction techniques, as well as for the expressions of “regional archetypes”
The challenge with this project was thus to create a modern home – that address modern lifestyles, within a limited tradition - bound code.
The spatial arrangement consists of two parallel “sheds” – sheltering an inner garden, and housing the bedrooms and large walk-in closets – all of which are perpendicular to the view.
Towards the water, the two sheds are bridged parallel to the view by a cascade of communal spaces at various levels – celebrating the views towards the estuary in a multitude of expressions: the deck, the verandah, the pergola, the pavilion, the sloping lawn, the al-fresco dining, the barbeque & the ‘iconic brise-soleil wall’

Consult this Architect

This picture relates to/has: Outdoors, Deck

Comments:

ZingyEdit: Designed in a classical style, this heavenly abode speaks the tone of the bold reds against the neutral whites. Displaying features of canopy roofs, along with bay windows, classical style of window slits this dwelling depicts traditional style in a contemporary manner.

Comments:

Comments:

ZingyEdit: Keeping a set of particular hues and materials in mind, this project sings lyrical architecture, with vertical and horizontal elements swanking all over the built space.

Comments:

Comments:

ZingyEdit: Dominated by punctures on all faces of facade, this project triumphs to attain a lot of daylight and ventilation within.

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.