Looking for Job/Internship with this Firm?
Consult
Send Message

Vijay Garg

New Delhi, Delhi, India-110058

PSC Head Office, Ajmer, Public Spaces-[]

Project Status: Completed

The building is  oriented almost south (150 E of S) within the constraints of the planning and the site. Twice as  much area faces south and north as compared to areas facing east and west. 

The importance and frequency of use of a room has been used to decide as far as possible, the use of the spaces facing south, north, east and west respectively. therefore though at first sight the building seems an almost classical symmetrical design. It is actually far from the correctly sized courtyard ensures winter sun, protection from hot winds in the summer, monsoon breeze, and well distributed daylight. There is a great stress laid in the treatment of the courtyard.

 It also serves as a well defined entrance to the library at the semi-basement level, where one can reach from the entrance lobby by going down one flight to the courtyard level and then continuing to go down one more flight to reach the semi-basement level verandah-like light wells from where the library  is entered. 

Consult this Architect
Area (in sq.ft)
10,600
Cost (INR)
50,000,000
Entrance Porch

Entrance Porch

Comments:

Site-plan

Site-plan

Comments:

Ground floor plan

Ground floor plan

Comments:

See Other Projects
Consult this Architect
Scroll To Top
Help Me Find the right Pro
This form is only for Project Consultation Requests. Any other messages will be deleted.
X
Describe the services needed and mention any specific requirements*
Project Details
Back
Success!
We have got your inquiry and our team will soon be in touch with you. Browse projects of some of the top designers in the meantime and shortlist ones that appeal to you.